Essències montserratines XLIII: l'Anglada-Cerdà al Frare Gros


De vies a ca la Montse n'hi ha un munt. D'acrobàtiques, també. L'Anglada-Cerdà a la Nord del Frare Gros n'és una, tot i que per la forma i l'època en què va ser oberta, potser es podria endur el "premi" a via més acrobàtica de la Nord.

N'hi ha moltes més, la majoria les hem repetit o volem repetir-les (defecte de naixement?); però hi ha alguna altra via dels 60 que compti amb una sortida en lliure d'anar al lloro a cadascun dels seus llargs, tot i ser una escalada bàsicament artificial? Penso que no... Il·lustrin-me ses senyories si és el cas.


Què més es pot explicar d'aquesta joia absolutament genial? El recorregut és valent, trepidant i molt intel·ligent. El diedre invertit abans del sostre us apassionarà. Res millor que oblidar els estreps i atrevir-se a sortir en lliure! No hi falten les preses i l'esperit s'enfeliça mentre les mans en bavaressa troben busties perfectes al fons de la fissura... A la via, s'hi ha d'escalar, les sortides en lliure són una constant. Això permet un bon ritme d'escalada i no tirar exageradament dels estreps. Amb una bona tècnica en l'us dels tascons us estalviareu haver de clavar i podreu fer els passos més llargs.

Llàstima de la xapussa d'algun descregut al darrer llarg. En comptes d'escalar en diagonal a l'esquerra un cop superat el desplom de 6a (escaquejable amb friends, per cert) i anar a buscar les assegurances originals de la via, el tal descregut -desconec qui es pot haver atrevit a fer una cosa semblant- va dedicar-se a burinar reblons per una rampa que amb prou feina arriba al 5+ per tal d'arribar al cim en Ae. Són reblons nous... No comments

L'estat de les peces, en canvi és excel·lent. En Pelut hi va dur a terme una molt bona restauració, amb xapes petites per mirar de no alterar l'esperit i l'essència de la via. A les reunions podreu trobar-hi un bon assortit de tot el que s'ha fabricat al país les útlimes dècades. Em quedo amb la de la foto. que encapçala el post: la xapa del burí és una maneta de porticó, oi?


5 garlantes:

Mikel { 21/8/13 12:38 }
Bones Dani!
Te e deixat un missatge a la entrada de CafeCreme!
Mikel
Unknown { 2/9/13 13:12 }
El denominacio real de les manetes de porta ( al menys a la catalunya central) Es Españoleta
J Coma
Mikel { 6/9/13 12:49 }
Bones Dani! ahir vaig escalar la Gota Malaia de la Innominata, quina peazo de via tronc!!
em pots escriure a txakurrik@hotmail.com
Oriol Quo { 27/9/13 12:03 }
Wooo!! Verdaderes essències!
Hi hi hi, realment a Frares mai saps el que t'hi trobaràs... Fins que ho intentes! :)
truongmuunghenhan { 24/4/20 08:52 }
Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...