Festa grossa



Montrebei podria ser el lloc on comenci la veritable festa. La festa final. La festa grossa. Els convidats: els escaladors i les administracions, i les víctimes: els ocellets, els ocells i els ocellots, que no són el mateix encara que a simple vista pugui semblar-ho.

La cosa, com la majoria ja sabeu, va d'un pont penjat que unirà les dues ribes del congost. Dues tàpies unides per un fil quasi invisible, com si de les dues corees es tractés -ara que l'ha dinyada el desgraciat aquell.

La cosa no passaria de cutrada construïda en pro del desenvolupament turístic de la zona, si no fos perquè se suma als canvis que viu la zona d'uns anys ençà; com una gota malaia que tard o d'hora farà vessar el got. Vegem-ho: urbanització del camí, pàrquing institucional, primeres prohibicions, cartellets amenaçant al personal que cuidar la fauna i la flora és el que ens convé... I un petit etcètera al qual, ara, s'afegeix aquesta meravella de l'enginyeria civil que ha d'estrènyer els llaços d'amistat entre aragonesos i catalans.

La cosa, diria un pessimista, no pinta bé. La regulació definitiva podria estar a punt, preparada -no en tinc cap dubte- dins el calaix d'algun director general. Ara fa falta que la voluntat d'algun polític la posi sobre la taula.

Què faran aquell dia els climbers addictes a la zona? Milers de turistes per un camí artificial nou de trinca a canvi de restriccions per salvar els rapinyaires? L'administració no ho tindrà fàcil si ha d'acabar lluitant contra gent més aviat rara. Penya que, penjats d'una paret, ens sentim veritablement lliures; és a dir, no subjectes a cap mena d'imperatiu legal. Aquesta, tot i ser una sensació falsa -perquè sempre estem determinats per la llei-, ens marca el caràcter.
Pensa-hi. Gent rara i enfadada... Uff! No li desitjo ni al més "paquetu" dels consellers de Medi Ambient.

1 garlantes:

en Girbén { 24/12/11 09:32 }
Resulta ben simptomàtic que, via les lleis òmnibus, s'acabi d'aixecar la prohibició de circular motos i quads per pistes de menys de 4 mts. (I tot en ares d'ajudar a la nostra industria armamentista, perdó, motociclista.) Suposo que els serà permès creuar el pont que dius.

Hi hauria molt a dir del responsable de la cosa ambiental, ara que no té departament. El mateix paio que al davant de Medi Ambient -quan sí existia- va ser capaç de beneir el transvasament de l'Ebre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...