La Bandereta, via Directa del Maluta, ED-, A3, 135 mts.




La via Directa del Maluta escala la Bandereta (Ven-Suri-Ven) aprofitant les dues primeres reunions de la Cerdà-Riera, traçant una línia pel centre de l’agulla i anant a buscar, a la part superior, l’esperó que queda a l’esquerra de la fissura que conforma l’últim llarg de la via dels Químics. Bricolatge vertical, ambient i una escalada en lliure que ens deixa al cim amb el regust d’haver culminat una bona via.

Situats a la vertical de la primera reunió de la Cerdà, ataquem la paret superant uns metres molt fins, però ben assegurats i amb bona roca (un pitó i un espit). De seguida, la paret perd verticalitat i arribem sense problemes a la sabina on muntem el relleu.

El segon és, de lluny, el llarg més entretingut de tota l’escalada. Superem la gran llastra de l’agulla Ven-Suri-Ven pel bell mig. Primer aprofitem un diedret (un pitó) i després encarem la placa on diversos espits ens ajudaran a guanyar uns metres on la roca és molt llisa i a trams toba. Aquí haurem de progressar amb atenció, a base de ploms, puntes de clau i algun tac.

Una sortida en lliure, que apurarem més o menys metres segons el nostre gust, ens deixa sobre l’escassa i vertiginosa repisa de la segona reunió de la Cerdà. Des d’allà abordem el desplom de roca blanca a base d’un artificial que combina espits, ploms i burins. L’escalada dibuixa una fotgènica diagonal a la dreta, per mirar d’anar a buscar la roca de qualitat del fil de l’esperó. Amb un cop de gas ens plantem a la tercera reunió.

Al cim, hi arribem després d’una quarantena de metres preciosos, essència de l’escalada combinada montserratina. Primer, progressem sobre petits forats, amb falques, ploms, ganxos i un tac gros. A quinze metres del cim, l’abundància de preses ens ajudaran a trevir-nos-hi en lliure, tot i la verticalitat del terreny. Som a l’habitació verda, lliures, perfectes, invencibles i immortals.



2 garlantes:

paca { 10/6/11 19:58 }
...l`has acabat! que be!!!
FELICITATS, AQUESTA LA PROVARÉ.
jM { 3/10/11 23:49 }
Bou, sé que no em coneixes, i de fet jo a tu tampoc, però he sentit a parlar de tu... sóc el germà petit del Maluta.

Res, bàsicament et volia donar les gràcies per obrir aquest tros de via, l'altre dia vaig estar a la Cerdà i em vaig mirar la Maluta amb molta atenció... Estic segur que en Guillem n'estaria mega orgullós!

Aprofito també, suposo que ja n'estàs al corrent, per dir-te que aquest finde montem un cap de setmana a St. Benet en plan homanatge al Maluta, el tema és escalar, fer birres, mirar fotos i recordar tots plegats.

Doncs això,
que moltes gràcies!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...