Puntal de l'Albarda, via Aresta Ribas, 150 mts. ED-, A0




L'escalada arrenca des d'una sabina llaçada amb una vaga al peu de l'aresta, just abans que la paret comenci a desplomar. La roca és excel·lent al llarg de tota la via, però la pressa és petita, la qual cosa converteix algun tram en principi fàcil en un maldecap força exposat.


El primer llarg tira recte amunt i està petat de burins, la majoria sense plaqueta. És un tram tremendament difícil. Res de 6a, des del meu punt de vista --radicalment subjectiu. Muntem una reunió, molt incòmode per vertical, a l'extrem d'una baumeta.


El segon llarg va a bucar un pitó visible des de la R cap a la dreta. No flanquejar cap a l'esquerra fins a un plom, és un embarcada bastant més difícil que l'originalk (V exposat), que flanqueja a la dreta fins a una balma on trobem una reunió prescindible. Quan la paret tomba trobrem un parell de burins. Cal continuar recte amunt, arrencant des d'un gran còdol tronjós. Al bell mig de la placa trobarem un petit pont de roca i un burí. D'aquí a la R sense complicacions, al peu d'un diedre.


Els dos llargs següents són semblants. Els passos difícils són equipats. Ens tornem a trobar amb algun tram exposat al final de l'escalada (placa de cinquè amb un sol burí), tot i que odem sortir pel desplomet de la via del costat (V+, equipat amb dos burins). Muntem reunió al cim, a la dreta d'una sabina (reunió de parabolts de la Mas-Guasch).


1 garlantes:

Bullarolas { 17/11/10 16:50 }
Se dice y se comenta que és preferible muntar la R1 dins la balma uns metres a la dreta i amunt de la R1 original on hi havia la R2 original.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...