Punta Innominata, Custòdia Compartida

*** Via Custòdia Compartida (ED-, 310 mts.) a la Punta Innominata (2.801 mts. Cara Nord-Oest).

1a ascensió el 06 de setmebre de 2009 a càrrec de Noemí Hernàndez, Lola Boquera, Eduard Requena i Dani Brugarolas.

Escala una placa impressionant de més de 150 metres de roca impecable i de difícil protcció, encara que les dificultts de la majoria de passos són assequibles. Portar 5 pitons (3 plans i 2 ves), doble joc de friends, microfriends i tascons. Semiequipada amb algun pitó i un espit per reunió en el tram de la placa.

Ataca la placa pel centre per un petit diedre (1 pitó casolà) fins a muntar reunió al contrafort adosat (1 espit). Ataca la placa cap a un petit sostre (2 pitons) que supera en ziga-zaga i amb passos francs. L’R2 la muntem sobre una bona repisa enmig de la placa (1 espit). Escalem a pèl una desena de metres fàcils fins a sota un sostret on podem col·locar un microfriend i un pitó. Seguidament flanquegem a l’esquerra per on la placa és més fàcil. Resseguim un diedret i muntem R3 (1 espit). Superem un tram vertical fins a enllaçar en ziga-zaga anant a bucar un atre diedret. Arribem a la feixa i superem una sèrie de grades a mà dreta fins a muntar reunió sota un sostre tringular (1 espit). D’allà al cim, fem dos llargs fàcils per diedres oberts. L’R5 està desequipda i la muntem amb frends en una bona terrassa. L’R6 la fem ja a la crsta (merlet).

Aproximació: Des de la presa de Colomers prenem el camí de l’esquerra, cap al Port de Ratera. Un cop arribem al final del Lach Obago ens desviem a la dreta per un corriol marcat amb fites (ascensió al Gran Tuc de Colomers). En dues hores ens plantem a l’Estany de Ratera de Colomers. D’allà al peu de paret, 20 minuts amb la Innominata ja visible.

Descens: Desdel cim flanquegem per la cara sud cap a la nostra esquerra (mirant al pendent). Pedem alçada lleugerament sense perdre de vista la bretxa que ens retornarà al punt de partida (alguna fita). Un cop a la bretxa (Portal de Colomers) les fites ens retornaran al Lach Obago i d’allà a la presa (2 hores i mitja).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...