De solitàries i truquillos

Després de la topada amb l'amic Membrillo i continuant amb aquesta labor incansable de divulgació de l'escalada, us proposo un parell de truquillos d'aquells que et fan la vida més fàcil quan escales una tàpia sol-solet.
El primer truc no hauria de ser un truc, vull dir que qui afronta una via en solitari hauria de tenir en compte com munta i deixa preparada la R en cas de caiguda, sobretot si la munta a base de "cacharrus" que treballen bé, normalment, en una sola direcció. Es tracta de deixar el triangle ben tibat aprofitant la primera bona assegurança del llarg que escalem.
Amb una goma (aquí cadascú té les seves manies) n'hi ha prou. El problema de fer servir un cordino és que amb una caiguda podria escanyar la corda fins a trencar-se fent malbé la camisa (!!!). La goma, en canvi, es trenca amb poc pes.
L'altre truc mira d'evitar (només ho intenta perquè a la pràctica és més fotut) el pes de les cordes mentre progresses, un dels calvaris d'escalar sol, no sé si hi estareu d'acord.
* Els trucs estan pensats per a l'escalada amb el Soloist, tot i que tant amb Gri-gri modificat, comb amb el Silent Partner, com amb els clàssics nusos, la cosa funciona de manera semblant, excepte el tema dels nusos de seguretat, que només fan falta amb el Soloist. Per cert que amb un escanya-mosques en un mosquetó és més fàcil fer i desfer el ditxós nus de seguretat.
** Escalar amb la corda dins la motxilla a l'esquena sempre m'ha donat maldecaps pel pes i per les liades monumentals a mig llarg amb els nusos de seguretat. També és una ratllada escalar amb bucles de corda penjant del baudrier; però aquí, com en molts altres "puestos", cadascú té la seva manera -personal i transferible- de fer i desfer.

1 garlantes:

Mingo { 13/8/08 20:28 }
Hola
El truquet de deixar la reunió tibant el triangle està bé no el sabia. El d'aguantar el pes de la corda, ja el vaig aprendre quan escalva amb el soloist, amb el silent si les tirades no són massa llargues tens menys problemes. Jo utilitzo cordons de sabates prims, les gomes de pollastre no les he provat mai, diuen que van molt bé.
Gràcies pels truquets
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...