Marqueteria fina: falques, falquetes, escuradents i calcetes


El per què forma part de la vida íntima i personal de cadascú; però aquest matí abans del curro un dilema existencial tortura la meva existència efímera. O publico aquest post sobre falquetes dins el capítol de tècnica tòxica o surto a comprar-li unes calcetes a la meva baby. Una xorrada, deus pensar, si no fos perquè això de les falquetes t’interessa i perquè hi ha deures que, alguns ho compartiran, són una condició indispensable per passar els dies sense més maldecaps dels inevitables.

De manera que som-hi. Falques, maderitas, escuradents o palillos... Amb una bossa plena de troços de fusta a sobre l'escalada, sigui quina sigui la dificultat de la via triada, té un altre gust. Sigui amb els estreps o sense, fer servir fusta per assegurar-te a una paret requereix un pèl de sang freda, algun coneixement sobre el tema i una mica de pràctica, és clar. No és difícil i en canvi les peces reforçades amb un tros de faig, d'alzina o de qualsevol fusta dura queden sempre molt millor que sense. La fusta absorbeix l'energia del mecu. És dinàmica, i ha aturat algunes caigudes de forma prodigiosa i inverossímil.

No només serveix per tapar forats grossos, també pots tirar de falquetes en forats oberts o en foradets minúsculs, fins i tot per clavar puntes de clau diminutes. I funciona, encara que no ho sembli. Funciona de meravella.

Senyores, senyors, la fusta mola i tota la que s'ha fet servir per assegurar les següents fotografies ha aguantat prop de 70 quilets més estrebades a mansalva. Crec que amb les fotos, els autodidactes amb ganes d'endinsar-se en l'apassionant món de la marqueteria vertical ho tenen més fàcil. Aquest post és pels que n'han sentit a parlar però no les han tocades mai. Si la cosa us tira, el millor és que us planteu un dia sota una tàpia i practiqueu. Veureu com no fa tanta por com sembla a les pel·lícules.

Això sí, no us oblideu d'escanyar els pitons si no els podeu clavar fins a l'ull, i segons com tot el conjunt --fusta i clau--, que si la cosa fa palanca malament rai...

Ara sí. Me’n vaig a comprar unes calcetes.


  

6 garlantes:

Amadeu { 15/11/10 12:37 }
Fantàstic el post!
Les meves preferides:les clavies troncoconiques semblants a les de les fotos del final pero més arrodonides.
Gracies! he agafat moltes ganes de treure de l'armari el ferro i la fusta.
Amadeu
TRanki { 15/11/10 13:16 }
I èticament més "netes"!!!

A les 3 darreres afotus, just al costat, dalt i dreta hi ha un emplaçament per PLOM,q ue si la cosa no anava de desplom, és MOLT més RAPID, ECONOMICO FACIL y PARA TODA LA FAMILIA ( que diria el de BRICOMANIA).

ONE THING. En el DARRER CAS, que tens 2 pitons falcats del mateix emplaçament...com relligues el conjunt? una baga escanyant els dos claus o dues bagues ( una en cada clau).

Jo m'he trobat que per separat treballen bé, i en "ajuntar" el conjunt( especialment si la fusta surt una mica del forat), la baga escanya la fusta i el conjunt es debilita en apretar-se tot plegat...

Ser o no ser..that's de qüestion...

Amb un parabolt del 12 això no passari...hehehehe...
paca { 15/11/10 21:16 }
la primera foto ens avisa que el nadal sacosta:tota clase de turrons i turronets per falcar...he tingut mitja ereccció veient-lo,no rigueu,a la meva edat.......
Anònim { 15/11/10 23:24 }
absolutament d'acord, un post així és per ficar catxondo al personal! Amadeu et prenc la paraula!!!
què més net que un torronet afinadet?
gran gran post!


Adrià
Anònim { 16/11/10 09:00 }
jo d'aquí no hi penjaria ni la cantimplora! jeje

Bon post, si senyor.
Bullarolas { 16/11/10 16:40 }
Ai bows falcadors!!!! quina quantitat de ments "calenturientes"!! Segur que uns quants han clicat el link "calcetes" per si s'hi amagava alguna delícia luxuriosa... PERÒ JESÚS ENCARA US POT SALVAR!!!!!!!! Redreceu aquest camí de perdició i pecat!!! Deixeu les xapes i entomeu les falques!!!

Amadeu i Adrià,
Tot el que sigui despertar els martells i la ferralla l'escalada ho agrairà, encara que només sigui per compensar les tones de magnesi gastades a les meques del bloc..

Tranki, (parlant de fanatiquíssims del bloc..).
El post volia ser didàctic, però si aconsegueix despertar tots els viciosos de la fusta i el ferro dolç, collonut!!
(millor llaçar només els pitons, però cada cas és un món..

Paca,
Tut ets el primer a la llista del Sant Pare (la llista bona... la negra!!!!!!) Trempador pecaminós, il·lumina'ns!!!

Anònim,
Els camins del senyor són inescrutables. Comences penjant-hi la cantimplora i pots acabar-hi penjant l'hamaca!!!!!!! (petates inclosos)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...