Ai lof Mark Zuckerberg


La mayoría de nosotros escribimos algún tipo de blog de escalada. Nos entretenemos perdiendo el tiempo en la tercera cosa que más nos gusta después de escalar: hablar de escalada. Nos entretenemos y entretenemos también al resto del personal que se pasea por este prolífico mundillo virtual con ganas de leer algo nuevo cada día. Pasa el tiempo y algunos con la mente proclibe a los inventos han pretendido emular a Mark Zuckerberg.

El caso es que, muy lejos de lo que se pretende con el B2EC --cooperativa sin ánimo de lucro en la que nos reunimos los escaladores catalanes-- o con Aumosta, blog de blogs recientemente descubierto por menda gracias a un compi en la net, ya hace tiempo que nació otra estrella. Se trata de blogsdeescalada.com, site donde aparecen automáticamente las actualizaciones de nuestros blogs. En portada, con un simple enlace --hasta aquí, todo bién. Sin embargo, desde mi punto de vista absolutamente subjetivo, la cosa se tuerce en cuanto clicas el tema que te interesa. El enlace no está linkeado al blog original, sino que abre una subpágina del site en cuestión donde se "piratea" el blog. Solo los terriblemente interesados en el original, pueden visitarlo sin más dificultad que la de clicar una segunda vez sobre el enlace. No es difícil pero tampoco es directo.

Se preguntarán sus señorías a qué viene todo este rollo. Comentando el tema e iniciado un debate con amigos de siempre y colegas conocidos a través de la internautica escalatoria, no he encontrado, todavía, a ninguno al que le guste el susodicho sistema: que si se pierde la estética original, que si los enlaces del blog, las bromitas, los comentarios, las encuestas... Que si la página se queda en nada, que si las visitas...

Queda claro que la cosa no gusta, al menos, a unos cuantos. Además, resulta que no solo nos quedamos sin computar los lestores que "realmente" acuden a nuestra página, sino que además, como la cosa le funciona tan bién al señor blogsdeescalada --no es ningún secreto que su idea multiplica las visitas a su web--, ahora empieza a negociar sus primeras ofertas peconómicas.

No sería la primera vez que la tontería va a más, porqué lo que se cuece en la red tiene derechos de autor, especialmente imágenes, reseñas y demases. Menda se puso hace un tiempo en contacto con el administrador del site. Su idea es buena. Sin embargo, no estoy por hacer ni la primera pela ni inventos internauticos más allá de entretener gratis y con gusto al personal con el blog que ahora mismo tienes entre las manos.

Recientemente he vuelto a las andadas con la misma petición. Esta segunda tentativa tampoco ha dado sus frutos y nuestro prota --debe pensar que soy un plasta o un radical-- ha optado por eliminarme de su lista, con lo cual el Never Stop ya no está en blogsdeescalada. Es una lástima, porqué creo que establecer un enlace directo no solo daría más calidad a blogsdeescalada, sino que además tendría satisfecha a la que es, no lo olvidemos, su materia prima: los blogs que nos curramos entre todos.

Mi intención no era ni declarar una guerra ni empezar una batalla por nuestros derechos. Muchos habeis recibido algun mensaje al respecto estos últimos días. La cosa ha rodado por la red más de lo previsto, un poco como los "còdols" en la Veni-vidi-vincit de l'Escolanet, que haberlos haylos y rodar, ruedan solo con mirarlos. Cada cual que haga lo que quiera. Tener la información, a mi entender, es lo importante.

29 garlantes:

Joan Prunera { 17/11/10 18:44 }
Hosti tu!!! això amb supera. No he acabat d'entendre-ho be. Es una llàstima que t'hagin el.limina't de la "bloggosfera". M'agraden molt els teus comentaris i sempre que veig un nou m'el llegeixo...

Salut i bones excursions entre "seguru i seguru"
Ivan - Factordos { 17/11/10 19:06 }
jo també he demanat donar-me de baixa, a veure si respira el webmaster.
Pekas { 17/11/10 20:39 }
Otro más que espera respuesta...
:-)))

( desde luego, un tanto por cierto de razón tienes... ahora sólo falta que respire el menda en cuestión... )

Gracies...
PGB { 17/11/10 21:16 }
És per això que blogsdeescaldada.com no està fent cap acte il·legal, senzillament mostra el què la gent permet que es publiqui.
Em sorprèn Dani, que tot i que fa més d'un any que blogsdeescalada funciona, no ha estat fins ara que té la possibilitat d'una PETITA recompensa econòmica (per no arribar a recuperar la inversió feta en allotjament i domini), de la qual me n'alegro, i molt!; no s'hagi fet públic aquest escrit, al igual que la campanya de desprestigi que s'ha iniciat als comentaris de molts blogs.
Potser molts no us enrecordeu o ho desconeixeu, però el B2EC també va tenir una font d'ingressos els primers mesos de gestació.

Tal i com dius, que cadascú faci el què vulgui. Tenir la informació és l'important.
Eduard { 17/11/10 21:35 }
Hola, jo també he demanat que em donin de baixa.

Pere, perdona que no estigui d'acord amb tu, al menys en el meu cas sí que cometen una il·legalitat, ja que els continguts del meu bloc estan sota una llicència Creative Commons, que permet copiar, distribuir comunicar públicament l'obra així com fer-ne obres derivades, sempre i quan es reconeguin els crèdits de l'obra i que NO S'USI AQUESTA AMB FINALITATS COMERCIALS.

Bones escalades!
PGB { 17/11/10 21:39 }
En el teu cas sí, Eduard.
No s'ha publicat bé el meu comentari al post del Dani, així que he fet un post al meu blog amb el mateix comentari complert.

Salut i bones escalades ;)
edunz { 17/11/10 23:35 }
uei, jo me maileao amb el webmaster i molt antent m'ha donat totes les explicacions i opcions. Al blog del PGB queda més clar. Li he proposat enllaç directa com a unmuntressenyes i com diu que no pot ser pos li he demanat que m'elimini i ja està. Al gust de cadascú. I de fet tampoc ser si a mi m'importa massa tot plegat.. cosetes dels impulsos. M'agrada menys quan trobo copiats fragments i idees com si fóssin inèdites, però això ja hi va... internet i sus doblesfacetas... Dani, i la segona? jo ja me la imagino...
TR { 18/11/10 00:07 }
JO pio...oio a llibres vells i mal girbats, de piades als bars..i com que no en tinc prou vaig a un relligador i li demano 8 voluntariament) que agafi tots els llibres de piades i que ho ordeni, ho enqaderni, ho publiqui en un ambit de edició molt milor distribuït i organitzatm ho faci arribar a més gent, ho distribueixi...

i quan tot això esta fet si aquest currante que m'edita elMEU llibre de piades GRATIS, col.loca un logo o publicitat a la SEVA edició del MEU llibre de piades...m'emprenyo..

que guai.

Suposo que els editors de guies que recullen les vies que equipo i a a sobre inserten anuncis en aquestes guies NO MOLEN...i hauria de demanar PASTA per apareixer en fotos de les guies( que em mola que t¡hi cagues per ensenyar-es als papis, en serio). De fet le suniques bones fotos que tinc les fan aquest paios que jo no en tinc ni papa i les que penjo al meu blog són de pena...però no m'hauria de molarq ue s'enriquissin amb això ( tot que soc jo qui es posa de cara ales fotos)...

mmmm

NI PAPA què ´ñes un RSS, ni un FEED, ni res d'això.

I com que no ho sé no m'he apuntat a un blog de blogs ni a res d'això ( venc per la jeta i al detall)...però si volgués formar part d eun CLUB més gran que el meu propi racó FIJO que no veurioa malament que em costés quelcom. CREC QUE EN AQUEST BLOGDEBLOGS no fan pagar entrada per ecdir-nos el SEU espai per publicar no? curiós? el problema quin és? que cobren per consultar? o que simplement inserten no sé què collons de publicitat basant-se enq ue el blogdeblogs té tantes vistes?

algú dels que s'ha queixat ha clicat mai un banner i s'ha gastat un duro posseït per la irrefrenable necessitatq ue li crea aquest banner?

ni entenc com pretenem que ens currin el tema gratix, ni entenc com algú paga a un altre per posar un anunci en un lloc que més que res et mareja de tanta saturació...només em faltaria haver de fixar-me si hi ha publicitat..hehehe


ara ja entenc ( GRACIES PER AL IL:LUMINACIÓ st pokorski) perquè, en el fons, sempre seré un clàssic...

COLLONADES que diria en PLÀ...

pd: i no vull pensarq ue darrera tot plegat hi hagi causes molt més estómaco-vanitoso-viscerals que no pas moral-ètqiues-reivindicatives.

buè, hastalueg
Pelake { 18/11/10 00:15 }
Al margen de lo que uno lee o ve en un blog, esta esa parte de "maquetacion" que los hace diferentes unos de otros y le da su propio puntillo al blog.
Con este tipo de subpáginas se pierde toda esa parte y se tornan mas impersonales.
No es lo mismo sin ver el Sr. Miyagi con la regletilla y el invertido molon...
nenivan { 18/11/10 09:34 }
d'acord amb el Pelake. Una cosa és linkar el teu blog i veure'l en el seu format original i amb la maquetació que s'ha currat l'autor, tan en el mateix post com en tot el blog,(B2EC) i un altre és aprofitar la informació que es curra l'altra gent i presentar-la al teu blog com si fos propia.
Ja no parlem de treure'n un profit economic...
En els dos suposits sempre es treballa aprofitant la feina que fa molta gent als seus blogs propis (vull entendre que d'una forma inocent i amb voluntat d'aglutinar tot el colectiu blogger) pero hi ha una cosa que es diu ESTIL, si nanus ESTIL...
Prometo seguir aquest tema de prop...
PD: com diu el Pelake, el Sr. Mygagui ja es tot un mite, aquest blog no seria el mateix...
Bullarolas { 18/11/10 11:25 }
Hola a tothom,

Crec que l'important no és si és legal o no, si és comercial o no, ni tan sols si està fet amb tota la bona fe del món..

La qüestió que treuen un bon grapat de bows és la de l'stil, la feina feta, el respecte. Crec que aquesta és una reclamació legítima per part nostre.

Aquest mundillo és molt petit. Uns quants ens coneixem de vista, de tibar, de trobar-nos... i els altres ens coneixem d'intercanviar mails, posts, comentaris i ressenyes.. És un mundillo petit i no crec que faci falta censurar els blogs per evitar el que fa blogsdeescalada. Jo almenys vaig pensar que amb un mail demnant l'enllaç directe n'hi hauria prou.

Edu!!!! La segona... tens la vista i la lectura molt fina... la segona és imprescindible.. tant o més que la primera, que és esclar ;)

Salut i tàpies de bon rotllo!

Una abraçada a tots-es
Bullarolas { 18/11/10 11:35 }
Transcric, resumit, el post del Pere, que no sabem perquè no hi havia manera que entrés sencer. Explica com podem evitar que es reeditin sencers els nostres blogs.

PGB va escriure:
“Jo crec que tot això ha començat sent un granet de sorra que desafortunadament s'ha convertit en una muntanya.

Cada post que es publica a cada blog, queda emmagatzemat en un fitxer xml, tècnicament s'anomena rss.
A no ser que en les opcions de configuració del vostre blog ho restringiu, s'està fent públic el contingut de cada post que heu realitzat. Això des de Blogspot es fa: Configuració : Canal del lloc web : Permetre fluxos d'actualització del blog : sí o no.

La nostra responsabilitat com a autors, és decidir si volem generar un rss complert, si el volem generar escurçat (de manera que si qui està llegint vol seguir-ho fent, ha d'accedir al blog de l'autor) o no generar-ne. Aquesta última opció crec que no ens beneficia com a autors a l'hora de que google ens indexi, però això ja són coses més tècniques. Les millors opcions, des del punt de vista tècnic, són mostrar el rss escurçat o complert.
En conclusió, si un no vol que un tercer generi benefici del seu contingut, s'ha de restringir el rss. La restricció corre a càrrec vostre! Que la desconeixença no us faci creure que us estan utilitzant”.
Jaumegrimp { 18/11/10 12:45 }
Molt bona feina dani! jo, com la majoria, fem el blog perquè ens ho passem bé i ens agrada divulgar el que fem. El teu comentari ha estat molt interessant i probablement restringiré el rss i tots tan contents.
Aprofito per felicitar-te pel contingut del blog i per la teva trajectoria, el llibre de Frares el tinc ben present.
nenivan { 18/11/10 17:53 }
pos jo ho havia entés de forma diferent: si la tercera cosa més important és parlar d'escalada, la segona ha de ser evidentment l'escalada. I la primera? El sexe no?
JA veig que ho he entés malament, la meva ment calenturienta i la mirada sucia m'han fet una mala pasada...
saludus
PGB { 18/11/10 17:56 }
Merci bou per transcriure-ho! Ahir rebia mil errors de Google quan publicava el post a excepció de quan ho vaig publicar com a Anònim (signant).

A tibar-li! I a discutir d'això i del que faci falta al bar, amb una cervesa a la mà, despres d'un bon dia d'escalada ;)
Fernando { 18/11/10 19:53 }
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fernando { 18/11/10 19:56 }
Hi.
Tres puntualizaciones.
A) Aunque el B2EC sea voluntario, a mi no me para se salir una página de publicidad cada vez que accedo él -a pesar de que tengo esa opción aparentemente desactivada- y de paso a un contenuido que me interesa. Esa página emergente debe generar ingresos a K, porque por amor al arte no se pondría.
B) Si consultáis el Segon B2EC desde el primer B2EC se accede a una página secundaria, en la cual hay que clicar al enlace del blog para acceder a su contenido, a sea hay ese paso intermedio que tanto se critica a blogsdescalada.
C) Pienso, como PGB, que son ganas de discutir y que se está haciendo una montaña de un grano de arena.
Ya puesto todos los que tenemos linkado un blog que nos interesa en nuetro blog o que recomendamos a los lectores del nuestro; tb tenemos que pedir perdón y borrarlos.
Anònim { 18/11/10 20:20 }
Gràcies a tots, Joan, Jaume, etc. És un plaer i la recompensa compensa amb escreix l'esforç.

Nenivan.. tan se val si és la primera o la segona... per mi que les dues, com a bons freaks que som, són vitals i indispensables !

Només faltaria Pere!! tàpies i birres combinació perfecta per encetar aquest i qualsevol altre debat sobre el climbing mundillo... amb la condici´ño de no fer cotilleos... esport preferit de molts bows que s'ha de tractar en un altre post :P

Hola Fernando,

No té res a veure el que expliques del 2B2ec amb la reproducció dels blogs en un format diferent al original (el que passa amb blogdeescalada) i això de l'anunci emergent.. per al K impossible beneficiar-se'n.. em sembla que té més a veure amb l'opció de bloqueador de elementos emergentes al menú herramientas/... si de cas que en parlin els experts

Apa! Tàpies, tapes, birres i coses indispensables si pot ser cada dia millor!!

bullarols
Bullarolas { 18/11/10 20:39 }
Joer TRank!! (el teu comentari m'ha arribat com spam... i despr´s de llegir-lo... què vols que et digui?)

és més simple i com que es tracta de collonades (que no és el què fem cada dia? ... nosaltres i els polítics i tot cristo.. perquè el secret de la vida és aquest: que és una collonada!!! la qüestió és passar amb un somriure: de plaer i de felicitat ((i que quan miris enerere hi vegis molts colors... tants com blogs fem, cadascún amb el seu color i la seva personalitat.

una abraçada que ens distregui

bull'n'roll
Fernando { 18/11/10 21:18 }
H.
Hombre una página emergente donde te ofrecen viajes en avión a buen precio, cursos de formación "Y" a cargo de la academia "X" y otras por el estilo,... ha de generar algún tipo de ingreso. ¿Que otro sentido tiene?.

Entiendo, eso sí, que produzca molestia que si tienes una página y una información estructurada de una forma se ofrezca visualizada de otra.
benet xvi { 19/11/10 08:12 }
Fernando, dir així que els maleïts ELEMENTOS EMERGENTES del B²EC generen beneficis al pobre K denota la teva gran IGNORÀNCIA sobre el tema...
Fernando { 19/11/10 08:43 }
Pues es posible.
Pero explicame entonces a que se debe, no lo dejes ahí. Ilustra mi ignorancia.
No encuentro, excepto por la presentación de los contenidos, que sean tan diferentes, ni que uno sea el bueno y el otro el malo
Donn Demetrinco { 19/11/10 12:02 }
bOINAS,
Sobre el anuncio emergente: En mi blog también aparece, y yo nunca lo he contratado y mucho menos nadie me da ni un centavo por él. Apareció un buen día y no se como. Es una cosa que se me escapa.
En cuanto al blogsdeescalada.com el tema es otro desde mi punto de vista. Por un lado distorsiona el formato original de las páginas y por el otro publica información privada. En mi caso las etiquetas de los post.
En cuanto al B2EC me consta, porque así me lo dijo K personalmente, que nunca ha cobrado nasti de plasti.

Salutti per tutti
Gatsaule { 19/11/10 12:27 }
En qualsevol cas, escrivint a l'amic d'en PGB et treu del seu blog. Almenys és el què ha fet amb els meus escrits....

No són precisament literatura, però el fet que hi surtin no m'aporta res. I tots som lliures de fer i desfer...
fumata blanca { 19/11/10 12:41 }
Pues Fernando,

Mirant una mica per GOOGLE pots trobar gent que diu que això és spam degut a WIDGETS que es posen al blog que introdueixen SPAM; o altres que hi veuen la mà de BLOGGER posant propaganda a blogs amb més visites. Sigui el que sigui, el pobre AUTOR no hi té res a veure; cosa que no passa a BLOGSDEESCALADA, on l'autor cobra per aquella publicitat.

I sobre el penós anunci de Madteam que va patrocinar el B²EC una temporada, pel que em van comentar, quan la cosa començava i eren 4 GATS, es va VOTAR si posar publicitat o no (que en aquest cas no es pagava en DINERS, sinó en MATERIAL). Ara l'anunci no hi és, cosa que fa pensar que no devia anar gaire bé... Però això t'ho pot explicar millor qualsevol d'aquests que va entrar al B²EC inicialment.

Per acabar; al B²EC hi publica QUI VOL i hi penja els links als escrits QUE VOL, a l'altre hi ha autors que de sobte han trobat els seus escrits allà i han flipat.

Que déu us beneeixi!

PD. I a PENSAR abans de PUBLICAR (o si més no, rellegir-s'ho!).
Fent el mono per l'Aresta Brucs { 20/11/10 19:33 }
RES, és gratuit, els emergents normalment són producte d'un comptador. Molts els tenim per veure el volum de visites. El codi que inserim porta guarrades d'aquestes. És un dels problemes de treballar amb dominis de regalao. La cosa és sencilla, bloquejar el fluxe de rss i punto. Per cert, el que mola és veure els blocs en versió original. La feina que porten, les pijades que poseu, el disseny. Stjil, que diuen els holandesos. Miyagui,i demés. És lo que mola... Visitar blocs és el premi que em permet passar la setmana fins el següent dia que puc escalar... Escoltar com pien els altres i de tant en tant piar algo.

Una abraçada
Anònim { 22/11/10 15:33 }
Abans de tot, com ja he comentat a alguns bloguers, demano disculpes per haver afegit algun blog al sistema de publicacions sense consentiment previ.
Ha esta un error pensar que podrien estar interessats en aparèixer en la web. En un principi va començar com un lector de RSS per uns pocs i ara a passat a ser un punt de referència/partida a l'hora de veure que es cou al mon de l'escalada.
Per solucionar aquest tema, intentaré anar contactant amb els autors que no han estat avisats, per demanar-lis si volen formar part del sistema.
Blogsdeescalada no es més que un agregador de notícies (en aquest cas de escalada), que utilitza el sistema de notícies(RSS) dels blogs. Amb la diferència que es pot veure l'entrada de l'autor sense haver de visitar el blog gràcies a un servei que te blogspot(sense cap mena de modificació de format i demés, simplement és l'HTML original incrustat a la pàgina, no es guarda ni es canvia RES).
Torno a repetir que la intenció de la web no es acaparar totes les visites, si no ser el punt de partida per estar informat i fer més visibles i coneguts els blogs.
Es per això que he decidit escoltar les vostres peticions que demanaven que l'enllaç directe al blog fos més visible. Així doncs, el nom del post i el de l'autor portaran directament al blog original.
Gràcies i disculpeu per les molèsties.

Blogsdeescalada.com

PD: Pel que fa als comptadors, si voleu evitar publicitat tal i com passa en aquest mateix blog, i voleu estadístiques de qualitat, us recomano Google Analytics.
Bullarolas { 22/11/10 19:02 }
Moltes gràcies, Marc, per escoltar les nostres queixes, no les de tots, ni molt menys, però sí les d'alguns. Gràcies de nou per tenir-les en compte i per aquest enllaç directe. Perdona'm, bow, pels maldecaps de la setmana passada.

Gràcies a tots.

Salut i plafó
Anònim { 1/2/11 21:39 }
Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also….
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...