Moros en la costa no! buitres!


Sí, senyors, senyores, nens, nenes i forestals... a les costes de casa nostra últimament s'hi poden veure voltors... Cliquin la notícia, cliquin... S'han perdut, diran alguns, i no, no és ben bé això. Sembla ser que a casa seva (la que fins ara era la seva casa habitual, vull dir) no hi tenen espai, ni menjar, ni ganes de ser-hi i poc a poc van aventurant-se Pirineu i Prepirineu enllà. Se n'han vist arreu, des del Cap de Creus fins a les Terres de l'Ebre, i fins i tot als terrats d'alguns edificis de l'hospitalet. Sort que reben totes les nostres atencions, si no, pobrets, els passaria com a les cabres i acabarien desapareixent...


9 garlantes:

Jordi_Brasil { 15/1/14 23:57 }
Crec que tindries que fer una visita al "SINDICAT" Tecnic de escalada del Patronat, nirar qui el compon...jejejeje, y quines son les seves "inquietuts","EL SALVADOR" SI..SI..."EL SALVADOR" es ell es el deu, no el deu del cel, sino el deu que la parit, vui dir, es el MESIAS, ES EL NOSTRE SALVADOR SENSE ELL Y ANO S'ESCALARIA A MONTSERRAT, SANTIFIQUEM AL "SALVADOR" DEIXEULI SANTA CECILIA..NO EL ENFADEU....NO ENFEDEU A DEU.
eL ALTRE REPRESENTANT DEL TERRITORIO EL FORTS AMB EL SEU LEMA QUI NO TINGUI GRAU NO TE QUE VINDRE A MONTSERRAT, A DEIXAT A JUSTEL Y ROSSELL A LA ALTURA DE LA MERDA, AQUET SI QUE ES UN TALIBAN DE VERITAT, COLLONS....Y LA ESCALADA ESTA AMB MANS DE AQUESTA GENT, LA PROPIA ANNA FARGAS SI PUGUES ACABARIA AMB LA ESCALADA (SE LI VA ESCAPAR), Y AMB GATSOULE I ESTA DE ACORD....JIJIJIJI....Y JO PREOCUPAT PELS OKUPAS Y ELS TALIBANS QUANT LA CORROSIO ESTA A DINS MATEIX DEL PATRONAT....
Parce { 16/1/14 07:38 }
I no només això. A Busa han ATACAT vaques vives, sí sí, animals vius... tenen tanta gana que estan canviant la seva característica essencial: de carronyaires a rapinyaires. Increïble!!!!!!

Parce
nenivan { 17/1/14 08:55 }
Al vidranés (Osona) també conec, com a minim, dos casos d'atacs a vedells acabats de neixer o la mateixa vaca que acaba de parir i no tenen forces per defensar-se. Tenim una colonia d'una cinquantena o mes de voltors que van rulant per aquí quan mai ni havia hagut (no conec ningú que n'hagi vist mai cap per aquí). Si els voleu veure és ben senzill, seguiu les indicacions per anar a l'abocador d'Oris: els trobareu just a sobre.
Amb els altres pajarus no tinc ni idea pero amb els voltors s'han passat en la protecció. No cal ser un estudiós per veure que poden conviure perfectament amb la gent. Només cal anar al Montsec, Riglos etc per veure-ho.
perB { 17/1/14 19:13 }
Ja dius tonteries de nou Brasil ?
jK
edunz { 17/1/14 20:07 }
bones,
aquesta setmana just feina el cafè del matí amb el pagès habitual a la barra del cantó, és molt interessant escoltar la gent del camp, van per feina. Ells estaven parlant de la "plaga" de porcs fers, i jo que li pregunto pels voltors.. em va explicar el cas de quan va anar salvar una vaca que havia acabat de parir, el vedell ja era mort, no havia sortit ni de dins la placenta. Els voltors, desenes, estiraven la placenta encara mig dins la mare. .. Em comentava que quan es retirava amb el tractor sense cabina, va patir vols rassants... així que va tornar-hi, però amb cotxe... vaja, de la peli Ocells total. No és conya. I va salvar la vaca.
Una altra anècdota. Quan estavem liats amb les discusions amb el departament d'agricultura sobre la regulació de l'escalada a la noguera.. en una conversa tot tornant al vehicle, textualment: "els voltors els hem de protegir pq a nivell europeu és una espècie amaneçada, però en dos dies haurem de començar-ne a regular-ne les poblacions" a topeeeeeeeee!! jo li proposava doncs que no calia que es gastessin diners, que si era tan incompatible l'escalada amb els animals no calia regular res,.. en fi.
Els atacs que es van donar el seu dia a Catalunya fa uns pocs anys es van deure a joves erratics provinents d'aragó amb la prohibició per les crisi de les vaques bojes que les bèsties es continuessin alimentant dels animals de cria morts a la muntanya com s'havia fet tota la vida. Les vaques de busa, molt probablment, és una amago del propietari.. pq ara les menjadores haurien d'estar controlades i vallades perquè l'accés només sigui per les aus. O sigui, són uns bitxos molt grans i quan tenen gana exploren nous territoris (joves erràtics = buscat el teu territori) i es posen molt agrassius

Ferran Guerrero { 24/1/14 08:49 }
El Nenivan sabra de que parlo, fara un any, hi era sol una tarde equipant unes noves vies al Mirador del Silenci, al punt ,mes alt de Tavertet, amunt i a vall, cordes, friends, taladro, etc, quant de sobte escolto a la meva esquena una cosa que al volar tant a prop fa una fresa de com un ultra lleuger, cony, em giro i no veig res, ja m'agafa la paranoia, fins que a la segona vegada el vaig poder veure, un parell de voltors, que portaven ja una estona controlant-me alla, a la paret, una de les vegades el bitxo fent vols rassants va passar ben a prop, uns dels dies fent el vol per sobre el cingle vaig trobar una vaca que solament li quedaven els ossos, i despres diferents inspeccions de les parets m'ha fet descobrir un parell de nius en varies baumes del cingle, i aixó senyors esta aqui mateix, al costat.
Cesc { 24/1/14 21:26 }
Doncs a matar voltors
Eduard { 26/1/14 00:14 }
Cesc, això seria fraticidi
Unknown { 30/1/14 20:06 }
Aquest pais matar voltors es delicte
J Coma
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...