Pot de registre


Aprofitant una visita a les Agulles pengem el pot de registre a la Directa del Maluta a la Bandereta. Pel que sé, encara no té segona, tot i un intent recent de l’amic Xavi i un company que s’acaben despenjant del segon llarg, per mi, el més difícil de la via, ja que tot i els espits, és probable que us regali alguna caigudeta.

Dins del pot, amb el permís de la família, que en aquestes coses té veu i vot, posem un click pirata. Uns dies abans vam ser a Sant Benet escalant i recordant al Crow. Vola alt i menja’t el món.

****

Per accedir al cim de la Ven-Suri-Ven apretem els culets per la Vendrell-Surinyach-Ventura, que precisament dóna nom a l’Agulla. Una clàssica un pèl abandonada amb regust d’oblit i algun pas bonic. L’objectiu era l’Original; però perdo de vista els burins que haurien d’unir la xemeneia amb la fissura penjada sobre la cara Oest.

El matí, però, l’hem arrencat repetint de nou una d’aquelles semi-clàssiques reequipades pels propis autors de la primera. Malauradament, sovint els parabolts hi creixen com bolets en una tardor plujosa, després de reequipaments d’aquest estil. Vies més segures per a temps menys segurs.

Al cim xerrem amb dos veterans. “Els catalans som molt prudents”, em diuen. Tot ve perquè els explico que a l’Urriellu, a Astúries, a la via considerada la Normal, on s’amunteguen cordades de tota mena, hi ha llargs completament nets. “¿Com estarien aquestes clàssiques si, el Naranjo, el tinguéssim als Pirineus?” –pregunto– “si en una clàssica com la Rabadá-Navarro encara t’has de muntar alguna reunió al gust” –afegeixo.

Els catalans som molt prudents i a mi, aquest és el factor dos que més m’agrada.


2 garlantes:

Anònim { 17/10/11 13:03 }
bonica afoto...hi ha un espàrerc, dos merlets, tres locs per plom, sis per no res, molt de canto i segur que buscant falques areu...heheh..

Colta tu que lo de la via sdembla un repte llençat al vent...EM FALTEN PLOMS ( crec) la resta suposoq ue ho reunieixo...

TORNO a PREGUNTAR: Calen els 20 ploms ( a no ser que vulguis passar amb els de via que sembla que són MINES de explosió incerta i retardada( cabroncete...;P)..

ja diràx!

TR
Bullarolas { 17/10/11 13:27 }
Calen ploms, sí! No sé si 20. Ni tampoc sé si en saltaran més. La roca al segon llarg és traïdora... de tota manera, d'un plom, mai saps si el que l'ha posat repartia el pes amb un ganxo o agafat d'un canto... o si pesava 65 quilos, 75 o 80!) La via amb els ploms que hi ha ara mateix posats no crec que es pugui fer... a no sé que algun bow la provi en lliure que amb les expansions que hi ha, tampoc seria descabellat..

salut i roques
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...