Essències montserratines XLIII: l'Anglada-Cerdà al Frare Gros


De vies a ca la Montse n'hi ha un munt. D'acrobàtiques, també. L'Anglada-Cerdà a la Nord del Frare Gros n'és una, tot i que per la forma i l'època en què va ser oberta, potser es podria endur el "premi" a via més acrobàtica de la Nord.

N'hi ha moltes més, la majoria les hem repetit o volem repetir-les (defecte de naixement?); però hi ha alguna altra via dels 60 que compti amb una sortida en lliure d'anar al lloro a cadascun dels seus llargs, tot i ser una escalada bàsicament artificial? Penso que no... Il·lustrin-me ses senyories si és el cas.


Què més es pot explicar d'aquesta joia absolutament genial? El recorregut és valent, trepidant i molt intel·ligent. El diedre invertit abans del sostre us apassionarà. Res millor que oblidar els estreps i atrevir-se a sortir en lliure! No hi falten les preses i l'esperit s'enfeliça mentre les mans en bavaressa troben busties perfectes al fons de la fissura... A la via, s'hi ha d'escalar, les sortides en lliure són una constant. Això permet un bon ritme d'escalada i no tirar exageradament dels estreps. Amb una bona tècnica en l'us dels tascons us estalviareu haver de clavar i podreu fer els passos més llargs.

Llàstima de la xapussa d'algun descregut al darrer llarg. En comptes d'escalar en diagonal a l'esquerra un cop superat el desplom de 6a (escaquejable amb friends, per cert) i anar a buscar les assegurances originals de la via, el tal descregut -desconec qui es pot haver atrevit a fer una cosa semblant- va dedicar-se a burinar reblons per una rampa que amb prou feina arriba al 5+ per tal d'arribar al cim en Ae. Són reblons nous... No comments

L'estat de les peces, en canvi és excel·lent. En Pelut hi va dur a terme una molt bona restauració, amb xapes petites per mirar de no alterar l'esperit i l'essència de la via. A les reunions podreu trobar-hi un bon assortit de tot el que s'ha fabricat al país les útlimes dècades. Em quedo amb la de la foto. que encapçala el post: la xapa del burí és una maneta de porticó, oi?


4 garlantes:

Mikel { 21/8/13 12:38 }
Bones Dani!
Te e deixat un missatge a la entrada de CafeCreme!
Mikel
Unknown { 2/9/13 13:12 }
El denominacio real de les manetes de porta ( al menys a la catalunya central) Es Españoleta
J Coma
Mikel { 6/9/13 12:49 }
Bones Dani! ahir vaig escalar la Gota Malaia de la Innominata, quina peazo de via tronc!!
em pots escriure a txakurrik@hotmail.com
Oriol Quo { 27/9/13 12:03 }
Wooo!! Verdaderes essències!
Hi hi hi, realment a Frares mai saps el que t'hi trobaràs... Fins que ho intentes! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...