Había una vezHo deien els pallassos de la tele. Aquella de les lents greixoses a l'UHF en blanc i negre i sense comanament a distància de la majoria de les cases, on la bona gent vivia alegre tot i les últimes cuetades del Règim, "todos al suelo" inclòs.

Ho deien els pallassos de la tele: había una vez un circo que alegraba siempre el corazón, lleno de color. Un mundo de ilusión, lleno de alegría y de emoción.

I aquest circ, si més no la carpa, pren forma a Montserrat cada dia una miqueta més. Els directors del programa de varietats fan el que poden. O donen permisos a canvi de diners o fan la vista grossa tot i la manca de la paparassa legal que cal per muntar una funció de qualitat al massís on les restriccions continuen sent, només, per a la bona gent.

Aquests dies entre Diables, Sant Antoni i el Cavall, un grupet de francesos assessorats per penya d'aquí ha muntat la seva funció. El seu circ de tirolines, pèndols bestials i skylines d'infart. Molt bonic. Molt entretingut. Espectacular. Amb, n'estic segur, un bon vídeo per temptar gegants energètics d'aquells que donen ales a uns quants mentre les retallen a uns altres.

I com s'ho munten. Doncs fàcil. Hi van, tot i no tenir permís i si venen els Mossos els venen la moto. Els Mossos s'ho miren i acaben per no dir res. O potser és el Patronat el que no diu res, ni idea.

Això sí, fonts properes a la formidable pallassada, ens expliquen que fins a les 3 de la matinada han fet sonar el trepant per tal d'equipar la muntanya de súper-reunions que han calgut per fixar la tona de corda que han necessitat per a muntar l'espectacle.

Podem fer, entre tots, com al Nord del Marroc; però caldrà una bona coordinació. Allà, tota la producció de haixix no es fa d'esquenes a les aurotitats. Tothom ho sap que els pagesos sempre dediquen una part de les seves terres ermes a conrear plantes de marihuana i que és en els mercats setmanals dels pobles quan es ven el haixix pur, resultat de batre els brots curulls de pòl·len d'aquesta planta tan circense. El que també sap tot bon marroquí és que la producció del haixix s'ha de fer quan cau el sol, de nit.
Tot i que el soroll que fan els pagesos en batre la marihuana es pot sentir des de quilòmetres a la rodona se sap que s'ha de fer la vista grossa. Com en el cas del circ que ens ocupa, irònicament lligat, també, a les emocions i a les substàncies amb efectes sobre el cervell.

Sigui com sigui, durant aquests dies hem pogut gaudir de l'espectacle, els que hem passat com qui no vol la cosa pel camí de l'Arrel. El problema és que si cada vegada que algun pallasso vol muntar el seu circ particular, ve a Montserrat perquè aquí s'hi val tot, d'aquí a uns anys podria ser que el circ fes fàstic.

Penso, entre altres coses, en els expansius que sembla que van quedar a la Foradada, sobre l'Expòsita Tudons o l'Encís Sublim, després del fantàstic vol de l'home ocell. O en els que quedaran probablement a Diables, en els darrers llargs del Districte i la Rollings, al cim de la Miranda de Sant Antoni, als últims ressalts del Plàtan o a la cara Nord i l'R0 de la Normal del Cavall...

Otro país
otra ciudad,
pasen a ver el circo.
Es magistral,
sensacional,
pasen a ver el circo.
6 garlantes:

Josep Batlle { 8/4/13 21:40 }
Quanta raó tens! El més bo és que aquest dissabte el Comandante també va fer salt base de l'Aeri que ara està restringit per nidificació de falcó. El salt es va filmar des de un helicopter teledirigit amb càmara. I de colofó ja fa dies que volta un porc vietnamita abandonat pels voltants del peatge. Qui sap potser s'hibrida amb una cabra salvatge i tenim un "freak" pel circ. Realment molts dies veig que sentir allò que em va acostar a Montserrat, cada vegada em costa més de trobar-ho.
Salut
The Jose { 9/4/13 15:23 }
Regulación del uso del taladro en Montserrat ya!!!!
Que dentro de un parque natural se permita atornillar todo tipo de hierros industriales en sus rocas es una cosa que nunca dejará de sorprenderme.
Payasos ya teníamos muchos... como para que ahora se nos sumen los trapecistas, equilibristas, y las putas "cabras".
talabard { 11/4/13 08:31 }
I no és un circ el peatge, el parking, la gentada que hi va?.
Que passa, que per què deixa diners tot val?.
Si hi ha un Patronat o un regulador que contestin a les peticions de qualsevol tipus o si o no. Si tant volen a la seva Montserrat que hi posin més gent a vigilar... aaaah no que costa diners.
Que voleu que digui és el que hi ha.
Us recordo que una de les pel-licules guanyadores de Torelló 2013 va sobre aquest "circ".
en Girbén { 12/4/13 07:17 }
Servidor, hauria estès l'slackline entre el Gegant encantat i el cim de la Paret de Migdia; d'on -ja que hi som- hauria continuat fins el cap de l'Esfinx (les cotes ho permeten). És clar que la discreció d'aquest traç aeri m'hauria privat de tot ressò; i, al capdavall... No es tracta d'això, de fer-se notar?

Sobre el Patronat: fa dos dies veia al seu director per la tele afirmant que "els turistes russos havien salvat la darrera temporada"! A partir d'aquesta mentalitat, on qui et "salva" ja no és déu o la moreneta, podem esperar-ho tot. Si de cas jo m'hi adreçaria com a membre del "Circo Ruso", i amic del mateix Putin, amb la certesa de què llavors seria ben atès.
Bullarolas { 15/4/13 21:08 }
Ens comenten que a la Foradada no ha quedat cap ferro després del salt de l'home ocell. Si la feina és neta vol dir que està ben feta.. En això hi estem d'acord , no?

salut
Xavi { 20/4/13 01:01 }
Doncs a mi m'han dit que l'staff tècnic del circ de l'home ocell (que resulta que son autòctons) van deixar tot un munt de trossos de porexpan i de plàstics pels voltants de l'aeri. Resulta que la feina no va ser tant neta...
I jo em pregunto, si l'home-pajarracu hagués errat en els seus càlculs (que algun dia li pot passar), algú s'hauria molestat en netejar els trossos de cervell i de budell enganxats a la paret de la Foradada, o haguéssin quedat allà decorant de carn picada el primer llarg de la Quimeta Tudons com si d'un homenatge als mosquits del parabrises es tractés?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...