Borrachos y orgullosos


El senyor E. ens ofereix, com és habitual en ell, perles incomparables i d'una força conceptual formidable i radicalment novedosa. Idees brillants que sempre són difícilment superables. Es queixa que el citem sense rigor, que inventem les seves idees només per denostar-lo (ara mateix no sé si es tracta d'un complot conspiratiu en contra seva o si més aviat és que pateix deliris paranoics d'una gravetat que necessita tractar adequadament). Però sigui com sigui i per sort, l'Escruela és un valent. És un heroi compromès. La seva és una causa que segurament l'elevarà a les més altes cotes de reconeiexement social dins i fora del col·lectiu. Només és qüestió de temps.
En Josep és en definitiva el nostre salvador i la resta som borratxos que embrutem les parets dels carrers de les nostres ciutats. Senyores, senyors, passin, vegin i actuïn:

En un fòrum de la FEEC aquest inenarrable personatge escriu:

¿Es pot trobar un equilibri entre les posicions de “respecte pel valor històric i patrimonial” i la revisió dels “rostolls” que no es recomana a ningú per ser extremadament perillosos?

Estem d’acord en el concepte de la llibertat del creador, però aquest ha de ser conscient que la seva obra afecta els demès, segons com, de forma irreversible.

Ja sabem que davant d’un carrer ple de pintades guarres tenim la opció de no passar per aquell carrer. Però la societat, en general, no accepta el criteri d’anar “tancant carrers” per que un dia un borratxo va agafar un esprai i es va quedar a gust.

I a partir d'aquestes perles incomparables i d'una força conceptual formidable un servidor s'ha proposat esboçar una llista d'escaladors que segons el senyor E. són o van ser "borratxos (...) que es van quedar a gust":
Josep Maria Alzina, Santi Llop, Remi Brescó, Albert Ibañez, Josep Maria Anglada, Joan i Jaume Cerdà, Vicenç Barbé, Jordi Tossas, Enric i Nil Bohigas, Sílvia Vidal, Armand Ballart, Fredi Parera, Josep Lluís Moreno, Antonio García Picazo, David Palmada, Jaume Clotet, Gerber Cucurell i companyia...

Aquests són alguns del que podríem anomenar "borratxos nacionals" però també hi ha comes estíl·lics de fama mundial amants d'embrutar les tàpies com ara:

Paul Preuss, Walter Pause, Ricardo Cassin, Walter Bonatti, Emil Solleder, Reinhold Messner, Alberto Rabadá, Georges Livanos, Lorenzo Ortiz, Catherine Destivelle, Jerzy Kukuzka, Dean Potter, Jim Bridwell...

Me'n deixo més d'un miler i és que la llista de borratxos és interminable, com seria, també, interminable una llista dels "rostolls" que segons Mr. E. "no es recomana ningú per ser extremadament perillosos". La podríem fer però resultaria -com la dels borratxos- una llista ofensiva, digne retrat del personatge.

Rostolls i borratxos. Uns borratxos que han dibuixat amb el seu esforç la història de l'escalada i de l'alpinisme. Borratxos que han assumit el risc inherent de la cultura de l'escalada i que han deixat la vida a les parets. La seva o la de companys estretament units per una corda. Una història que s'ha escrit i s'escriu amb lletres d'or i no amb paraules brutes i mesquines, plenes de rancúnia i d'odi, de desconeixement i de despreci.

En Josep E., aquesta vegada, l'ha brodada. De fet, l'evolució de l'escalada ha transcorregut, tota ella, per carrerons foscos, estrets i bruts, plens de cagades a les tàpies producte de personatges embriagats d'ètica pobra i criteris dubtosos. La història de l'escalada necessita, ara, un Messies. Una ment capaç, preparada per plantejar els canvis que convenen a la resta dels mortals, els que no estem preparats per entendre la seva visió futurista. Una intel·ligència privilegiada i clarivident, que ens ajudi a sortir de la foscor, que ens permeti veure la llum. La llum brillant que desprenen, per exemple, els seus estimats parabolts de colors.

14 garlantes:

Anònim { 24/1/10 10:16 }
visca els borratxos!

Joan P
Anònim { 24/1/10 11:41 }
Molt bo, si a vegades sembla que enlloc d'endavant anem endarrere...
en declaro borratxo!!!

ferran
Anònim { 24/1/10 19:42 }
Bullarooooooles, us matarà aquesta mania que teniu tots plegats de protegir el que no és vooostre. La muntanya sagrada s'autodestruirà en el següent aiguat universal(i no de pitons.., tonto romanticón).Jo si que puc dir que la veritat m'ha estat reveladaaaaa. T'ho dic per què ho sé de Pam a Paaaaam.

Josep Barberà(Des de l'infern)
Bullarolas { 24/1/10 20:17 }
Oh! Déu meu! Osana a dalt del cel! Vull dir: a baix a l'infern! Quantes veritats concentrades en un instant de venerable saviesa post-mortem.

Però no seran pitons, ni pluja, ni cendra incandescent, el que plourà del cel. Seran parabolts; però ni del 8 ni del 10 ni del 12. Seran del 20.

I benaventurats els qui romandran a cobert perquè d'ells serà el regne del cel. Vull dir: de l'infern.

salut, tàpies i un parell (o tres) de cervesotes de més ;)
Anònim { 25/1/10 07:44 }
Esto de acusar de borrachos y drogadictos a todo quisqui que no piense o actue como ellos y/o en su defecto les de la razón a pies juntillas, es algo que tienen en común el Escruela ese y el JB, otro lazo entre los dos es el tal Iban ese que tanto nombran. Que li farem yo me quedo de birras con la gachi esa de la foto, no lo puedo evitar se me van los ojos.

Un Kurrante, con mucho día de kurro por delante.
Txomo { 25/1/10 09:57 }
Está tremenda la tetona! digo, teutona!! Y si viene acompañada de frías jarras de cervezas la espero con los brazos abiertos y el corazón palpitando de emoción!

Y bienaventurados sean los borrachos, pues verán a Dios dos veces!


El foro de la Feec no tiene desperdicio ninguno: personajes que alardean de su ignorancia a la vez que destrozan a patadas todos los diccionarios que se cruzan en su camino, personajillos que piden que se les respete mientras aprovechan para tachar de talibanes o terroristas a quienes no comparten su modo de no-pensar, etc

Como los de Tele5 se enteren de esto la próxima edición de Gran Hermano no estará compuesta de xulopiscinas y exprostitutas, sino de "escaladores" (por decir algo, porque algunos no se han subido a un bordillo en su vida) de esta calaña.

Arrepentíos! Las plagas y la lluvia de fuego que destruyeron Sodoma y Gomorra antaño volverán mañana reconvertidas en iluminados con taladros disparando parabolts a discreción, pues TODOS TODOS TODOS tenemos derecho a escalar con SEGURIDAD.
Jose { 25/1/10 11:07 }
Creo que Txomo ha clavado la solucion: Hay que hacer que T5, A3 o la Sexta se enteren!!! que monten un "Gran Taladro" o "Generación Gri-Gri" con ellos !!!como minimo los tienen 3 meses encerrados en una casa, es decir 3 meses minimo que NO nos calientaran los cascos.
Bullarolas { 25/1/10 13:09 }
Lo de talibanes se lo tendrían que rservar únicamente para ellos. Pués los que con sus ideas excluyen a los demás son ellos.

Kurrante, A muerte con este lunes. La gachi de la dulcísima mirada era precisamente para eso. Para alegrar un día de perros como el de hoy soñando con estar en la fiesta de la cerveza de Munich (tan bién acompañados, por supuesto!!

Txomo y Jose, Merceditas Milá no sabe lo que se pierde (todavía... Aunque estoy casi seguro de que a más de uno de los personajes em cuestión lo han visto ya por alguno de los castings (habituales antes de tan elevados programas).

Los auténticos friquis escasean y tarde o temprano vamos a poder disfrutar de amenas veladas televisivas sobre el tema.

Saludos y gracia plena para todos
Cesc { 1/2/10 19:49 }
Bonisim això. lo millor de tot es que el JB, em volia portar als Matins de Josep Cuní ( TV3). per denunciar-me.
Va, fem-ho, anem-hi tots pintats de Marijitas, i com no, borratxos.
Anònim { 1/2/10 20:13 }
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim { 1/2/10 21:29 }
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Bullarolas { 2/2/10 13:37 }
Tot quisqui ha tancat els seus fòrums a cert tipus de senyors per alguna cosa. Els últims a adonar-se que la cosa era insostenible han estat els companys de la Feec.

El que no farem ara és convertir aquest post en un fòrum per anar dient barbaritats i fotent brometes absurdes. Per això he esborrat tota una sèrie de comentaris.

Així que, hasta nuevo aviso, canviem de tema i ens dediquem a alguna altra cosa.

apa! salut, tàpies i birres tan bones com les de la foto ;)
Anònim { 2/2/10 23:18 }
faixiste¡¡¡¡¡¡no respectes la llibertat dexpresio..
paca catxo carn
escruela picapiedra
jordi brasil prota de su peli
i bullarolas censor de franco
ala¡
Anònim { 2/2/10 23:28 }
ep¡¡¡molidaba...Tarrago bonsai¡¡¡ i ara a dormir
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...