Continència de Consciència, 300 mts. ED, A4+





La Continència de consciència ataca el Plàtan de Diables entre el diedre de la Vilanovins i el del primer llarg original de la Còsmica. En tota la via només trobareu 3 expansions de progressió, record d'un atac a principis dels 90 i 3 expansions per protegir tres seccions d'escalada lliure col·locades escalant en lliure. Les reunions han quedat completament equipades amb parabolts de mètrica 8 i 10. Tant a la primera reunió, com a la segona i la tercera, trobareu espits de la marca Tak, col·locats en un intent des de dalt d'obrir el pany de paret en lliure. La qualitat de la roca, és bona en tota la via i millora amb l'alçada, arribant a una qualitat brutal a la part superior de la via, per sobre de la marcada travessa del 5è llarg.



Per a repeticions caldràn més de 60 pitons diversos entre els quals cal incloure un bong gros, un bong mitjà i una V grossa. També es necesitaran una setantena de ploms, moltíssimes falques i un bon joc de ganxos.



La via ataca el sòcol directament sota la primar xapa visible fins a assolir una fissura fàcil que ens condueix a la primera reunió. En el segon llarg, després d'una vintena de metres molt drets, arribats a un llavi molt bo, surt en lliure delicat fins que la roca ens obliga a clavar i aturar-nos de nou. Amb tres passos n'hi ha prou per tornar a sortir en lliure i una desena de metres més amunt trobarem la segona xapa d'aquest llarg que prossegueix amb un marcat flanqueig descendent a la dreta fins a guanyar una fissura cega que en una quinzena de metres ens deixarà a la dreta de la segona reunió, en un llavi vermell.



El tercer llarg, dels més difícils de la via ataca de forma bastant directa fins a atansar la balma de la tercera reunió. Per arribar-hi haurem de sortir en lliure uns quatre metres bastant durs. El quart llarg és un tràmit, de roca més agraïda que en l'anterior llarg, fins a guanyar la segona balma d'aquest esperó increïble.



Després de descobrir que en Marcel ens havia ensenyat algun truc d'artifo a tots tres en moments diferents de la nostra vida, acordem dedicar-li aquest llarg, el més difícil de la via amb diferència. Una diagonal que ens portarà sota el gran desplom del Plàtan.



Des de la R4 ataquem per l'esquerra en una sèrie de passos molt delicats. De seguida flanquegem horitzontals cap a la dreta fins que després d'una desena de metres aconseguim plantar un bon tac per assegurar el tret. Des d'aquí pugem en vertical uns 15 metres i amb tendència a la dreta assolim els burins de la primera reunió de l'"Alternativa 3". No muntem reunió sinó que continuem en flanqueig a la dreta a base de peces molt precàries. La roca ens porta cap a la dreta i de tant en tant ens deixa guanyar uns metres de desnivell, fins a la següemnt reunió.



El sisè llarg, una bèstia de 55 metres, ressegueix el gran degotall blanc pel seu costat dret fins que a la meïtat, el creua i continua a l'altre costat de la "chorrera". L'objectiu és la petita balma on trobarem la setena reunió ja muntada. Aquest llarg comença amb passos bastant francs i es va complicant a mesura que guanyem alçada. De tota manera, aquí la roca és boníssima i això ens ajudarà a que les peces ens donin una mica més de confiança.



El darrer llarg d'artificial, tot i la sortida de la reunió, bastant taquicàrdica, ens ofereix més i millors forats fins que la verticalitat ens permi sortir en llire a caçar una petita balma. En aquest tram no hi ha cap expansió.



Abans d'arribar al cim, un cop de gas per tal de sortir de la reunió i guanyar el desplom. Aquest tram el vam intentar escalar diverses vegades sense haver de posar l'expansió que ara hi ha. Finalment ha quedat un pas de bloc bastant finet. Superat el desplom, només ens queden una vintena de metres fàcils fins al cim del Plàtan.

2 garlantes:

rejondo { 24/6/13 23:32 }
!moltes felicitats per la criatura!, esteu fets uns maquines!
Salutacions!
albertganxets { 17/7/13 21:21 }
una que mai podré fer...
ja l'he admirada al blog del paca

enhorabona
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...