Les flagel·lacions de fra Amadeu, ED, A2, 175 mts.


Diu que Déu, emprenyat pel comportament d'un grupet de frares, un novici, un escolanet i un bisbe, va decidir castigar-los convertint-los en moles de roca al costat heretge de la muntanya de Montserrat, lluny del Monestir, a l'altra banda del Coll de Porc. Hauríem de suposar que aquell grupet de viciosos van anar a petar directament al seu infern particular -on encara avui deuen muntar-se unes farres de cal déu-, si no fos perquè tot plegat és una llegenda i perquè, anteriorment, el que és ara la Nord dels Frares Encantats, eren un grup de tàpies amb noms de cavallers, un exèrcit de  guerrers plantant inamovible, de cara al vent. Però d'això fa molt temps, un temps en què el Cavall Bernat era un carall trempat i en el qual l'Escletxa dels Teixos... Bé, no em feu pensar en com debien anomenar els pagesos i els carboners a la dita escletxa.


Sigui com sigui, aventurar-se per la Nord de qualsevol d'aquestes tàpies és un repte: ambient sever, línies verticalíssimes, roca delicada en alguns punts,  recorreguts durs, poc equipats, on cal treballar de valent per sortir-ne airosos.


De totes les que pul·lulen per l'infern, la paret del Frare Amadeu havia quedat bastant oblidada. Comptava només amb una via, la Martí Serra (180 mts. MD, A1), escalada per primera vegada l'any 85 i poquíssimes vegades repetida, tot i estar pràcticament equipada. Més a la dreta, dues fissures desplomades ratllen bona part de la tàpia. En les dues hi havia les restes de dos intents antics, una reunió amb un parell de burins a la primera i un espit i dues escàrpies a la segona.

La perseverança és una virtut indispensable per acabar amb un cert èxit aquest tipus d'empreses (l'èxit consisteix en acabar-les, precisament). A primer cop d'ull la cosa no convida; però a mesura que li vas guanyant metres a la tàpia, la via va agafant color i t'ofereix els seus cops amagats: una escalada sobre una roca acceptable i més passos en lliure del que podia semblar des del peu de via estant.

A més, aquest recull de flagel·lacions, han quedat semiequipades de tal manera que és factible escalar la via en el dia i provar de treure'n la majoria dels metres en lliure. Tot i que no us enganyaré. La via és això, una forma d'auto-flagel·lar-se com ho debien fer aquella colla de religiosos excomulgats i queda reservada als apassionats d'aquesta cara Nord única que ens ofereix Montserrat.



7 garlantes:

paca { 24/11/11 16:19 }
...Molt be!!! l`has acabat!!!!...Enveja!!!!!

Bona descripció de frares nord,avegades,en alguna tirada,també sembla que estic a l`infern...FELICITATS!!!!
lete { 25/11/11 20:06 }
Que divertida la ressenya i el dibuix dels frares...anima a anar-hi.
Felicitats per l'escalada!!!!
Bullarolas { 27/11/11 23:10 }
gràcies.. sí que té alguna cosa d'infernal, la nord dels Frares Encantats i, també, animeu-vos a anar-hi, promet moments divertits, sense ser taquicàrdica;)
Anònim { 28/11/11 15:30 }
Felicitats..fa bona pinta!!
Caldra tastar-la.
Salut
Rumbateam
lete { 20/12/11 17:12 }
Passen en processó
sens menys alçar la testa,
passen eternement
sens moure un peu de terra,
murmuren sense veu
pregàries sense lletre.

I una nit més que mor,
i un dia més que es lleva,
i el sol, pietosament,
besa les vestimentes
dels "Frares Encantats",
dels penitents de pedra.

Apel.les Mestres

És un fracment del poema els Frares Encantats...
Pelake { 5/1/12 15:59 }
Fem un passeig he passat per el peu de pared i es veu un bon tros de via.
Felicitats.
Pekas { 11/1/12 16:54 }
Aquest primer de Gener vaig estar per la zona... i es veu un troç de vía... quizas a l'estiu.. ;-)))

( jo anava buscan las cares Sur...
:-)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...