Número limitat

Parlant amb bons amics sobre escalades i escaladors, últimament ha sortit un tema recurrent un parell de vegades que m'ha deixat un pèl inquiet. Aviat farà 30 anys que l'escalada esportiva s'ha anat convertint en una disciplina per ella mateixa. Però per a molts escaladors no ha deixat mai de ser un mitjà per assolir un fi. I aquest fi pot ser la consecució de vies extremadament difícils on l'equipament és mínim, no existeix o la protecció és radicalment natural.

Segons com, podria semblar que quan fulanito o menganito escalen vies de setè grau protegint-se amb friends i tascons, la cosa no tingui mèrit --perquè resulta que com que li han tibat fins al vuitè xapant parabolts lluents, doncs res... que la cosa no té mèrit.

A mi personalment em sembla precisament el contrari. No pot ser que ens deixem endur pels extrems. ¿Que potser s'ha de reclamar als que escalem autoprotegint-nos i defensem l'escalada neta que mai tirem de parabolts?

S'ha dit milers de vegades. Això és la pista dels mil jocs. Tothom és lliure de jugar al que més li agradi quan li vingui de gust. A la llarga queden les tendències que marcaran els nous jocs que més endavant practicaran uns altres. I a disfrutar, collons, que la vida és curteta i el número d'escalades que podràs fer, limitat!

7 garlantes:

TRanki { 26/7/10 09:06 }
Amén!!!
Mauri { 26/7/10 10:50 }
Penya rara amb la que parles d'escalada!!!

A mi mai m'ha passat, tot el contrari. Avui en día la penya flipa amb el que s'esta fent per les tapies... Apurar al límit amb quatre catxarros... Jo encara no m'he trovat ningú que no valori aquest fet...

Convisc amb friquis i adictes a les tapies i et puc garantir que els friquis que tiben fort flipen i admiren a la penya que estan alliberant vies o obrint vies com las més actuals de Montrebei o Montserrat. Una altra cosa es que pensin que els que fan aixó estan com un llum, però que no te merit no ho he sentit mai...

No se... el que t'he dit, no parlis amb penya rara sobre escalada!!!
nenivan { 26/7/10 13:26 }
Completament d'acord amb la conclusió final, entre tots contribuïm a evolucionar el nostre esport cap allá on creguem més convenient i som nosaltres els responsables de deixar als que vindran a darrera una concepció de l'escalada diferent de la que varem rebre nosaltres. És evident, aquests esport és una entitat organica que va autoevolucionant...
Em de ser conscients de la responsabilitat que tenim i vetllar per que aquesta herencia que deixarem sigi un esport amb el maxim prestigi possible.

Pel que fa a la valoració del merit d'aquesta penya que escala a fondo en vies desequipades crec que t'equivoques. Com a minim en el meu entorn ho tenim clar, quien pudiera.....
Fins aviat nanos
Bullarolas { 29/7/10 12:34 }
bows estiwencs!!! veig que no és el cas i no esteu, tampoc, a les Dolomites, el Ianqui o a les altures descompostes dels montblancs..;)

NO li trec mèrit! Ni molt menys! Al contrari. Pretenia defensar la utilitat de l'esportiva.

Però potser la calor em va escalfar massa la neurona, molt castigada després de 37 tacos i una potadolescència massa regada de cervesa i altres substàncies poc saludables..

Apa! siau, salut i tàpies altes i fresques!
TRanki { 30/7/10 09:51 }
Iepa...

NO sé, crec que l'essencia humana és el "CONFLICTE".

Ara que he entrat de plè a "apendre de nou" amb això del bloc me n'adono que NO HI HA RES INCOMPATIBLE, i l'únic a tenir en compte és que no ns mentim a nosaltres mateixos i a la resta quan fem una cosa.

CADA DISCIPLINA té el seu estil i la veritat es que TOTES són prou interessants...la questió és no fer el massa el pallasso, ni per molt ni per poc...

no sé crec que el millor es poder fer-ho tot i no divagar tant...i riure molt!!!
Fent el mono per l'Aresta Brucs { 8/8/10 13:33 }
Tot és compatible..., només cal trobar-ne la mesura en cada moment...
Anònim { 28/8/10 18:43 }
Ei Dani sóc el Miquel Blanco.
Em pots passar una topo original de la Ska.tu.logic de narieda eh? porfa!!! va...

la meva adressa miquelnargo@hotmail.com

gracie mile, tibaner!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...