Creu de Colomers, Esperó Baby-Bullas

*** Via Baby-Bullas (MD+ 195 mts.) a la Creu de Colomers (cara Nord-Est, cim secundari).

1a ascensió l’11 de juliol de 2009 per Noemí Hernàndez, ka Baby, i Dani Brugarolas, aka Bullas.

Escala la gran placa central de la tàpia en un llarg de 60 metres recomanable. Roca excel·lent. Doble joc de friends, microfriends i tascons.

El primer llarg ataca el contrafort característic per una placa fineta (pitó visible) per anar a caçar un diedre doble i muntar R1 en terrassa sobre el contrafort, al peu de la gran placa, 40 metres. El segon llarg ataca la placa escalant primer un sostre en diagonal. Remuntar-lo i superar-lo per un diedret fàcil (tascó encastat). No atacar la placa directament, flanquejar a l'esquerra fins una fissura i remuntar-la (1 pitó casolà) fins a R2 (60 metres!!, 1 pitó). Escalar una bavaressa fàcil i un canalot ja sense dificultats fins a la cresta (40 + 60 metres).

Aproximació:

Des del refugi de Colomers pel camí que porta al Port de Colomers (marques vermell-groc, primer, primer i vermelles, després. En arribar al final del circ, deixar camí i remuntar un fort desnivell (400 metres) per pendents herboses just a la dreta de la paret. Flanquejar les parets de la Tuqueta del Port fins al peu de via. Des del refu, 2 hores.

Descens en dues opcions: A: Fent el cim principal: crestejar el cim secundari fins a la bretxa amb el cim principal de la Creu, desgrimpada fins al bretxa i escalada de la cresta del cim principal (100 metres de III, IV). Des del cim pel vessant est, caminant fins anar a trobar el camí cap al refu (marques vermelles). 3 hores. B: Descens directe des del cim secundari: Tan bon punt arribem a la cresta, desgrimpem la cara sud. També hi ha la opció de fer un ràpel de 50 metres ja equipat uns 10 metres per sota la cresta en una gran repisa. Des del peu de la cara sud flanquejar caminant fins anar a trobar el port de Colomers (camí fins al refugi). 2 hores.

Afegeixo un parell més de ressenyes de dues vies d'ara fa poc més d'un any. Tant l'Olla Aranesa com la Never Stop es poden fer sense pitons. L'Olla compta ja amb dues repeticions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...