Si és que això, les roques, ho fan expressament

Allà dalt es mou alguna cosa. Però, a dos quarts d'onze del matí d'un divendres, què s'hi pot estar movent a l'últim llarg de la GAM de Diables? Potser és que han fet bibac. Deu ser això. Surten de la Sant Benedictes i allò que es mou és el tendal de l'hamaca.

Remunto els primers metres del descomunal pendent que et regala la Canal del pou de glaç. Després de quinze minutets de "sudor y lágrimas" em planto en un balcó que cap a l'oest et regala unes vistes del vessant nord-est impressionants.

Guot is dis?? interjecciono en un instant de sorpresa que no era sorpresa sinó ràbia. Tot un equip es despenja per la GAM. Ja són al penúltim llarg i baixant. Sembla que són quatre o cinc i entre les dues cordades baixen un petroll considerable. Sembla un tauló, tot i que també podria ser una camilla. Mmmmm. Dubto. Bombers en pràctiques, despenjant-se per la GAM? Mmmmm. Potser es tracta d'un reequipament. Però, altra vegada la GAM? Home, podria ser que les primeres micres d'acer dels parabolts de l'Olmo s'hagin rovellat. Els tiro la foto i continuo, flanquejant ara la muntanya.

Tres minuts i de nou la sorpresa que es converteix en ràbia. Una ràbia més aviat tenyida d'ironia, aquesta vegada. És cert que, després d'un hivern com el que tot just deixem enrere (amb més pluja del normal i amb unes temperatures tan baixes que han marejat amb la gelifracció tots els còdols del massís), el Patronat de la Muntanya de Montserrat a hagut de fer unes quantes reunions de més per culpa de les esllavissades. Reunions de més, estudis tècnics, geòlegs i enginyers de mines intentant esbrinar quines seran les pròximes tàpies en desplomar-se sobre el Camí dels degotalls, contractistes d'obres, paletes, piconadores, l'aeri a tot drap, cotxes semiabandonats en un pàrquing sense sortida...

Reunions de més i inauguracions de cinta i cava amb periodistes, caps de premsa, regidors, alcaldes, presidents de consells comarcals, diputats, presidents de diputació, consellers, bisbes, arquebisbes, abads, escortes nerviosos i presidents de la Generalitat. Al pessebre només li falta el nen jesús, o no. Potser només li falta el caganer. O millor: li falten un munt de caganers fent ploure merda sobre l'engrescada comitiva que fa tot just dues setmanes inaugurava la carretera d'accés a l'abadia ja reconstruïda.

Reunions de més i un munt de formigó. Estàvem aquí. Un munt de formigó i acer, penso mentre passo per davant de l'arrenjada ermita de Trinitats, el que hauran de pujar fins aquí a dalt en helicòpter per apuntalar totes les roques susceptibles de desprendre's de forma natural de la muntanya. De forma natural, però amb tot el "puterio" del món. Ja ho sabem, en som conscients. Ho fan expressament, les roques. Tenen una tendència natural a tallar l'accés al monestir una vegada i una altra per mirar de minar els ja mermats ingressos monacals per causa de la crisi econòmica; sí, aquella dels promotors, els bancs i les hipoteques.

La cosa seria per riure si no fos, para-t-ho a pensar, un pèl inquietant. Per la zona hi ha un munt de roques susceptibles de despenyar-se i si a totes se'ls han de calçar unes sabates de formigó el problema de les restriccions per nidificació pot acabar semblant un acudit de mal gust.

7 garlantes:

Txomo { 21/4/09 14:16 }
Hay que dejar que la naturaleza siga su curso... siempre que el curso que va a seguir sea el que te conviene... claro está!!

Además ahora estamos en tiempos de crisis y la faena en el sector de la construcción ha bajado considerablemente.. Si no se edifican casas nuevas en algo hay que emplear a esa gente... por ejemplo en poner calzos a todas las agujas de Montserrat!

En fin... los caminos del señor son inescrutables!
Petrus { 22/4/09 00:09 }
Finalment, no he tret l'aigua clara de què passava a la GAM de diables. De fet, no havia de passar-hi res, tenint en compte la restricció vigent!
Anònim { 22/4/09 12:21 }
La necessitat de crear un front clandestí de defensa del Serrat es fa patent. Quant ens trepitgen, ofeguen, ens "bassilan", ens regulen, ens fiscalitzen, ens la foten doblegada... Collons, que em de fer, esperar a que ens criminalitzin per dedicar-nos a fer l'activitat menys agressiva feta per la gent mes conscienciada i respectuosa? El dia que em fotin la primera multa per "escalar" la tindrem liada.
Miraaaa, paro perquè m'envelo com una moto d'aquelles que retronen per les tapies. Esperem que puguem seguir en contacte a traves dels blogs, i algun dia començar a prendre mesures.
Langas
Bullarolas { 22/4/09 13:07 }
Absolutamente inescrutables... las ideas que se les ocurren a algunos de los señores que nos administran.. inescrutables y escoñofriantes.... Txomo, no les des ideas, que hay mucho hormigón en stock y muchas ideas peregrinas on the air...

Petrus... no en tenia ni idea que a Diables també hi haguessin restriccions. Enguany havíem quedat que només al llençol de l'aeri no¿?

Langas,
Costa no envalar-se quan veus segons què, però farem bé de no envalar-nos que la història podria anar a pitjor. Això és un parc temàtic, o sigui que potser que ens disfressem de Mickey Mouse.
en Girbén { 9/5/09 09:23 }
Quina se'n pensava / lo mal esperit / d'estimbar un cingle / sobre'l Monestir!

El teu justificat clam m'ha recordat el poema "La Roca del Diable" del Monserrat de Verdaguer; on canta la miraculosa salvació d'euna gran esllavissada.
Com que sóc un gat vell, encara vaig ser a temps de poder fer el Sostre del Monestir; i, com tothom, sé que un dia dirà prou i...
El que no entenc és perquè, si la enginyeria té resolt el tema de fa temps (hi ha colls alpins on fas quilòmetres per les galeries d'allaus), no s'aplica la solució a Montserrat. ¿Potser perquè haurien de tencar la carretera durant més de mig any?... ¿Cap dels experts geòlegs que assessoren als polítics no els ha explicat que la muntanya no és inerta sinó viva i, per tant, inaturable?
Anònim { 3/6/09 12:34 }
molt bò aquest post

i..tot llegint l'anònim, fa que se't despertin encara més "les ires", quina barra que tenen, sempre amagant-se darrera de col.lectius com el de'scaladors,que és dels que més respecten i menys impacte ambiental generen. si és que n'hi ha per emprenyar-seeeee!!!!la mare que els va parir.quina ràbia. buf,contenció, es recomana calma..etc.


però vas treure'n l'entrallat sobre aquells "éssers estranys" a la GAM?
Bullarolas { 3/6/09 14:26 }
Merci anònim, un post variadet/montserratí per al gaudi col·lectiu/del col·lectiu.

No sé res de la GAM de Diables. Suposo que ja llegirem a la xarxa si s'hi ha fet alguna cosa, tot i que jo la recordo perfectament ben equipada. No sé, potser m'equivoco, però "a la foto me remito"..

En Langas ja ho deia "el dia que ens fotin la primera multa per escalar.... i pel que jo sé ja els l'han posada a uns quants!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...