Turn it on

Carta oberta a l'il·lustre Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Sr. Francesc Baltasar, i a la Directora General del Medi Natural, Sra. Maria Núria Buenaventura.
Benvolguts,
Els escric per mostrar-los la meva disconformitat amb l'exposat en l'informe Regulació de l'escalada a les serres de la comarca de la Noguera i Sud de l'Alt Urgell (Lleida). Proposta d'actuació, el·laborat pels serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Lleida.
Tot i reconèixer i per tant acceptar que cal regular l'escalada en determinades zones del país, estic en desacord en què aquesta regulació s'hagi d'aplicar de forma genèrica en les zones especificades en l’informe, que tradicionalment han esdevingut importants escoles d'escalada del país: parets històriques que per les seves característiques gaudeixen d'un reconegut prestigi nacional i internacional en el món de l'escalada.
Em sembla adequat que es reguli l’escalada en aquelles vies d’escalada on es detecti la nidificació d’aus en perill d’extinció o la presència d’espècies vegetals també en perill. Però crec que una regulació que concreti amb exactitud i detall les rutes afectades, una regulació que, per tant, no sigui de caràcter extensiu, general i indefinit, ajudaria a garantir la convivència entre el col·lectiu d’escaladors, les espècies afectades i l’administració.
És per tot això que, en el benentès que quedo a la seva disposició per a qualsevol consulta, els agrairia que tinguessin en compte les reclamacions exposades en aquesta carta i desestimessin la idea original de regulació extensiva exposada en l’informe anteriorment mencionat.

Atentament,
.....................................................
Barcelona, a 18 de setembre de 2008.

8 garlantes:

Bullarolas { 18/9/08 15:09 }
Bous i esquelles,

Ja heu llegit la carta. Em permetreu que les explicacions us les doni en forma de comentari. Si no, algú farà el copy-paste que no toca.

La idea, vistos els últims moviments en la blogosfera d'aquí i d'arreu, és enviar-la al Departament de Medi Ambient i també a la Direcció General del Medi Natural. Les adreces per fer-ho a través de la xarxa, amb un simple e-mail són: consellerbaltasar@gencat.cat i dgmn.dmah@gencat.cat

Només són tres minuts i, tot i que només és un gest que alguns jutjareu innecessari, és el gest habitual per començar i una manera senzilla de poder dir "hi he participat", "la meva queixa no s'ha quedat en una tertúlia o en un post", etc.
Anònim { 18/9/08 16:22 }
bona iniciativa.
malauradament se'ns ha de donar tot ben mastegadet....
Anònim { 18/9/08 21:57 }
Ya está enviado.
Lo de los tres minutos, con un copiar y pegar se reduce a uno escaso.
edunz { 19/9/08 10:08 }
ei bullaroles,

estem mirant fins a quin punt aquest document és una primera proposta obsoleta, i com està funcionant el procés de consulta i participació existent... tenim previst trobar-nos (lleida o rodalies segurament) en breu per, amb tota la informació, coordinar accions i esforços.

Si hi ha un procés de participació endegat (allò que sempre demanem, que se'ns escolti), el lògic seria esperar-ne els resultats

pasa'm el teu mail i et reboto info
salut!
Anònim { 19/9/08 10:37 }
Ei Brugarolas

Os vais a JODER todos, se os akaba el txollo en MOntrebei..jajajaja, ja os veo asiendo bis Guall en la Fuxardsa, con todos los frikis..

PAzos brasileiro

QUE NOOOOOOO !!! Que soc el tranki...eu bow, perquè no poses aquesta carta a CARANORTE i a KPUJO? No sé si a la FEEC es pot.

Jo l'he posat al blog i l'he reenviada a tothom, junt al teu link, i he demanat que la gent actui una mica més i no pii tant...

salut bow

Oriol
Bullarolas { 19/9/08 12:20 }
De p.m. Ori, kin kauk!! tot i que jo al fòrum de la Feec no puc... faré la resta.
Abraçades vàries i oju no t'acabin regulant el psico per culpa de quatre gavians i tres corbs de mar...

Merci Luichy por tu ayuda con la carta.
Ferran Guerrero { 19/9/08 16:25 }
Esta fet Dani, aixo ens toca a tots, a veure com va la resposta, esperem que hi hagi sensibilització.

TranKi: crec que volen regular el Psico perque amb els peus de gat quant sortim de l'aigua espatllem els tomaquets de mar i els eriços, i no se que de les gavines que no podran cagar damunt dels acantilats si escalem nosaltres.
edunz { 22/9/08 14:42 }
darrera info contrastada sobre el tema:

* el document és una proposta generalista per a començar a discutir, sense més valor que això.
* de moment, només se ha començat a treballar en la regulació del Montroig i parets properes
* Hi ha constituida una comisió en la que estan participant entre altres escaladors de Lleida i la FEEC

Onaclimb va publicar al seu web la proposta generalista sense donar informació de la validesa del document i del procés de participació. Como és lògic van saltar les alarmes

A través d'internet; mails i comentaris a caranorte, forum feec, blogs, etc ens hem 'connectat' uns quants de forma espontània. S'està mirant d'organitzar una trobada pròximament en la que asisteixin membres de la comisió i tothom interessat en el tema per informar-nos tots de primera mà. Encara no s'ha concretat ni lloc ni data, pero s'informarà (webs, blogs,..)

salut!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...